Вибір генератора: підробка або оригінал?
Вибір генератора: підробка або оригінал?

А ви не боїтеся пожежі?

Контрафактна продукція зустрічається не тільки в продуктах, одязі, але і в побутових приладах. Не виключенням є і генератори для будинку. Особливо це стосується електричних генераторів великої потужності (від 6 кВт і вище).

Генератор є складним електротехнічним пристроєм і його технічні характеристики не обмежуються однією-двома цифрами.

Схема обману

На торгових майданчиках в інтернеті (OLX, Prom тощо) можна зустріти багато генераторів за низькою ціною з заявленими високими характеристиками. Такі пропозиції повинні насторожити покупця, так як вони вводять в оману і є простим обманом. Частіше за все, це "сірий" контрафакт, ввезений в Україну нелегально, або обладнання "без розпізнавальних" знаків. Бувають і випадки, коли продаються генератори під маркуванням відомих брендів, як Honda, Makita. Чи може таке обладнання коштувати в 3 рази дешевше від ціни самого виробника? Давайте розберемося, в чому обман.

Обман перший

Головним показником того, що вам пропонують купити не справжній генератор, є його занадто низька ціна. Виробники генераторів зі світовим ім'ям ніколи не продають свою продукцію дешево, так як критерії якості підвищують собівартість продукції.

Обман другий

Другим показником обману є занадто маленький розмір генератора. Мала кількість елементів конструкції і занижені габаритні розміри, які говорять про те, що перед вами генератор значно меншої потужності, ніж заявлено продавцем.

Обман третій

Третім показником обману є відсутність будь-яких серійних номерів на генераторі або їх розбіжність з даними в гарантійному талоні виробника. Також відсутність гарантійного талона має насторожити покупця, так як сервісне і гарантійне обслуговування надається виключно для обладнання, що має сертифікат якості.

Обман четвертий

Четвертим показником обману є застосування всередині генератора проводів малої товщини. Висока потужність генератора — це високі електричні струми на виході з нього, а тонкі дроти ніколи не витримують високий струм.

Обман п'ятий

П'ятий показник —  це маркування самого генератора. Починаючи з назви виробника і закінчуючи серією та номером моделі — все це повинно збігатися з документацією і позначеннями на упаковці. Також наявність самої упаковки і її відповідність продається генератору — важливий показник правдивості продавця.

До чого призводить експлуатація неякісного генератора

Генератор електричного струму служить для безперебійного забезпечення установок і обладнання електричним струмом. Будь-яке відхилення від необхідних параметрів може привести до виходу з ладу всього електричного ланцюга і підключених до нього споживачів.

Електричний струм характеризується не тільки напругою в мережі, але і масою інших показників: силою струму, частотою, "фазністью". А для генераторів також важлива величина сумарного максимального навантаження приладів, що до нього підключені.

Якщо генератор розрахований на 3 кВт, а до нього підключають прилади сумарною потужністю в 6 кВт, то мінімальними наслідками буде повний вихід з ладу самого генератора і живильної електричної мережі.

Важливим фактором є наявність сервісного обслуговування. Ремонт генератора невідомого виробника не може здійснюватися з гарантійного талону, так як неможливо буде знайти сертифікований сервісний центр. А іноді такий ремонт просто неможливий, так як багато агрегатів подібного генератора не передбачають ремонт за своєю конструкцією.

Як вибрати надійний генератор

Вибір генератора електричного струму, що виключає придбання неякісного (підробленого) приладу —  відповідальне завдання, що вимагає виконання наступних складових:

  1. Якісний генератор електричного струму продається з повною документацією у офіційного продавця. Тобто, магазин або торговий майданчик повинен мати підтверджуючі документи на ведення торговельної діяльності.

  2. Вибір генератора повинен виконувати фахівець на основі експлуатаційних вимог покупця.

  3. Генератор певної потужності не може за габаритами поступатися електричному двигуну такої ж потужності.

  4. Вся технічна документація повинна бути повністю оформлена і відповідати продаваній моделі, включаючи: паспорт, правила експлуатації, гарантійний талон виробника, додаткову інформацію.

  5. Серійні номери, маркування назви, номер моделі, маркування всіх перемикачів і роз'ємів повинно бути на своїх місцях і легко читатися.

  6. Сервісне обслуговування має надаватися в сервісному центрі, який сертифікований і вказано в супровідній документації або на сайті виробника.

Generator.ua має всі необхідні сертифікати і досвідчених фахівців, які завжди готові допомогти у виборі генератора електричного струму. Тільки якісні, відповідні заявленим характеристикам генератори гарантують безперебійну роботу вашого обладнання і позбавлять вас від проблем, які несе використання підробленої продукції.

На Generator.ua в будь-який час можна ознайомиться з усіма необхідними документами, отримати відповіді на всі питання, що цікавлять технічні питання і розраховувати на кваліфіковане обслуговування. Ми забезпечимо найкращі ціни на дійсно якісне надійне обладнання і весь комплекс допоміжних послуг!

Звертайтеся за консультацією до наших експертів прямо зараз, і переконайтеся в компетентності нашої компанії!

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie