Газовий генератор для дому: що потрібно знати і кому підходить
Газовий генератор для дому: що потрібно знати і кому підходить

Автономну електрику можна використовувати, в якості основної або ж автономної. Газовий генератор для будинку - сміливий вибір, тому пропонуємо розібратися у всіх питаннях, які можуть виникнути при установці і експлуатації газового генератора вдома.

Чому саме газовий генератор?

По-перше, такий генератор не вимагає постійної дозаправки, його досить підключити до газової колонки, завдяки чому пристрій можна оснастити системою автозапуску. Серед усіх видів палива газ найбільш екологічно чистий, тому газовий генератор може прослужити довше ніж будь-який інший.

Ще одна перевага газового генератора - це порівняно низький рівень шуму, що дозволяє користуватися ним в житлових зонах.

Яка потужність газового генератора необхідна для будинку?

Відповісти на це питання легше, ніж здається на перший погляд. Скористайтеся стандартною схемою. Зберіть інформацію про номінальну і пускову потужності приладів що підключаються (при обчисленні враховуйте коефіцієнт, який показує у скільки разів значення пускової потужності повинно бути більшим номінальної). До номінальної потужності обов'язково додайте 20%. Важливо, щоб пускова потужність всіх приладів не перевищувала максимальну потужність генератора при одночасному запуску.
Врахуйте: чим вища потужність генератора, тим більший він за розмірами, вагою і дорожчий за ціною. Тому обдумайте експлуатації газового генератора, як часто і з якою метою ви будете його запускати.

Для яких цілей ви купуєте газовий генератор?

Для використання в якості резервного джерела електропостачання на дачі або в приватному будинку підійде генератор потужністю до 10 кВт. Газовий генератор потужністю 10-25 кВт підійде для використання в якості основного джерела електропостачання для котеджу і заміського будинку. Газові генератори високої потужності (від 25 кВт) зазвичай купують для промислових цілей. Потужний газовий генератор підійде для забезпечення електрикою відразу декількох заміських будинків.

Крім потужності зверніть увагу на інші, не менш важливі параметри, в першу чергу: тип запуску, час автономної роботи, наявність або можливість підключення АВР.

Де встановити генератор: на вулиці або в приміщенні?

Генератор можна встановити на вулиці або в приміщенні, для цього підійде підвал, гараж та інші підсобні прибудови. Можливо генератор потрібно буде переміщати, тому слід звернути увагу на клас захисту генератора. Не менш важливий варіант виконання генератора: в кожусі або відкритий (відкритий генератор краще встановити в приміщенні, якщо ж ставити на вулиці, обов'язково потрібен спеціальний будиночок для генератора). Зверніть увагу на габаритні розміри пристрою і обов'язково прорахуйте, наскільки практично можна буде помістити генератор в обраному місці.

Вартість газового генератора

Ціна генератора в першу чергу залежить від його потужності, також від виробника і наявності АВР, тому перед покупкою продумайте як часто і з якою метою ви будете експлуатувати генератор, це допоможе підібрати оптимальний варіант.

Якщо вам потрібен простий надійний газовий генератор невисокої потужності, пропонуємо звернути увагу на виробника Greenpower. Якщо ж потрібен пристрій високої потужності, рекомендуємо придбати газовий генератор Generac.

Сподіваємося, що дана інформація була для вас корисною і допоможе підібрати газовий генератор для будинку. Телефонуйте по одному з номерів, вказаних на сайті або пишіть в чат, і наші менеджери дадуть відповідь на всі питання, нададуть професійну консультацію, а також допоможуть з оформленням покупки.

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie