Ідеальні генератори для дачі
Ідеальні генератори для дачі

Перед покупкою генератора для дачної ділянки потрібно враховувати критерії, за якими слід вибирати такий прилад. В першу чергу дивляться на потужність, підсумовуючи кількість електричних пристроїв, для яких потрібно джерело безперервної енергії. Коли мова йде про прилади, оснащені електродвигуном, для них враховують пускову потужність. Для дачі добре підійде дизельний або газовий генератор, але якщо приладу не потрібно працювати безперебійно, можна розглянути і бензиновий варіант.

Дизельний генератор

Переваги дизельних пристроїв - більший ресурс і менше споживання палива в порівнянні з бензиновими. Інша особливість - це ціна: генератори на дизельному паливі, в середньому, в два рази дорожчі аналогічних бензинових.

Дизельна електростанція актуальна, коли потрібне постійне джерело енергії. Якщо генератор буде експлуатуватися як аварійне джерело живлення, краще вибрати обладнання з бензиновим мотором.

 

Переваги

Недоліки

Енергоефективність і економічність: такі генератори вважаються економічними завдяки порівняно низькими показниками витрати палива.

Висока вартість.

Незамінні там, де немає централізованої електрики - можуть витримувати тривалі навантаження.

ДГУ не можна використовувати на холостому ходу, тільки під навантаженням - не нижче 40% від потужності станції.

Великий моторесурс.

Досить шумні.

Високий коефіцієнт корисної дії (ККД).

Великі габарити і вага в порівнянні з бензиновими аналогами.

ДГУ вважаються більш безпечними.

Популярні моделі:

ГЕНЕРАТОР ДИЗЕЛЬНИЙ VULKAN SCD7000TЕ

ГЕНЕРАТОР ДИЗЕЛЬНИЙ КЕНТАВР КДГ 505 ЭК

Дивитися всі дизельні генератори 1-7 кВт

Бензиновий генератор

Чим хороший такий бензиновий генератор? В першу чергу, це невелика вага двигуна і вартість нижча в порівнянні з дизельним. Не у всіх агрегатах зустрічається така важлива з точки зору захисту двигуна деталь, як датчик контролю рівня масла. Цей захист не дасть двигуну запуститися при низькому рівні масла в картері. Необхідно періодично контролювати рівень моторного масла і своєчасно його міняти.

Переваги

Недоліки

Вартість. Бензинові агрегати дешевші аналогічних дизельних або газових.

Висока ціна на бензин. Дизель і газ обходяться порівняно дешевше.

Невеликі розміри і вага.

Низька тривалість безперервної роботи, вона не перевищує 8 годин.

Низький рівень шуму.

У більш потужних агрегатів вища витрата палива.

Бензинові генератори малої потужності економічний в плані витрати палива.

Бензогенератори, які використовують на відкритому просторі, вразливі до атмосферних опадів. Краще рішення - придбати прилад відразу в захисному кожусі або контейнері.

Добре працюють при низьких температурах.

Популярні моделі:

ГЕНЕРАТОР БЕНЗИНОВИЙ KONNER&SOHNEN BASIC KS 2200 С

ГЕНЕРАТОР БЕНЗИНОВИЙ ІНВЕРТОРНИЙ WEEKENDER GT3500IO

ГЕНЕРАТОР БЕНЗИНОВИЙ HYUNDAI HHY 3050FЕ

Дивитися всі бензинові генератори 1-7 кВт

Газовий генератор

Вибираючи газовий генератор для дачі, зазвичай купують той, який можна використовувати, перш за все, від магістрального побутового або зрідженого газу, щоб зарезервувати в момент відключення основної електрики життєво важливі енергоспоживачі (котел, циркуляційні насоси, холодильники) або весь дачний будиночок цілком. Генератори на газу продаються вуличні у всепогодних кожухах з підігрівом або відкритого типу на рамі, які встановлюються в опалювальні приміщення для стабільного запуску взимку. Потужність підбирають в залежності від розміру будинку і кількості електроспоживачів. Комплектуються автоматикою (блок автоматичного введення резерву), яка комутує з вступним автоматом і генератором. Блоки бувають як для однофазного вступного автомата і розводки, так і для трифазного. Генератор слід вибирати строго на 220 Вольт (якщо у вас немає трифазних споживачів), а ось автоматику, в залежності від вашої конкретної ситуації.

Переваги 

Недоліки

Дешеве паливо.

Основним недоліком газового генератора є його ціна. 

Екологічність.

Для того щоб підключити пристрій до магістралі, необхідно отримати дозвіл. Крім того, ці роботи повинні проводити фахівці, у яких є дозвіл на їх проведення.

Висока продуктивність.

Необмежений робочий час.

Автоматизація процесу роботи.

Коригування потужності роботи програмним управлінням.

Популярні моделі:

ГЕНЕРАТОР газовий GREEN POWER CC5000 LPG/NG-Т2

ГЕНЕРАТОР ГАЗОВИЙ GENMAC DAILY GAS RG4700RS

Дивитися всі газові генератори 1-7 кВт

Комбінований генератор газ/бензин

Двопаливні генератори - хороше рішення щодо забезпечення автономного електропостачання для заміського будинку. Цей вид генераторів працює на бензині (дизелі) і газі. Оскільки блакитне паливо дешевше, але не завжди його можна знайти на автотранспортних заправних станціях, то поєднання газу і бензину дозволить уникнути таких незручностей. Двопаливні агрегати характеризуються стійкістю до великих навантажень, безпекою у використанні, а при використанні тільки газу — своєю екологічністю.

Поліпшені моделі цих гібридних електростанцій оснащені цифровим дисплеєм, який відображає показники напруги, частоти струму, мотогодин. Вони здатні безперервно виробляти електроенергію з напругою в 220 В від 7 до 12 годин.

 

Переваги

Недоліки

Зниження експлуатаційних витрат.

Висока ціна.

Скорочення терміну окупності за рахунок використання більш дешевого газу.

Для того, щоб підключити пристрій до магістралі, необхідно отримати дозвіл. Крім того, ці роботи повинні проводити фахівці, у яких є дозвіл на їх проведення.

Зниження токсичності викидів.

Можливість підключення до газової магістралі і скорочення закупівлі та обсягів зберігання палива.

Безперервний перехід з одного паливного режиму в інший.

Низькі витрати на технічне обслуговування.

Популярні моделі:

ГЕНЕРАТОР ДВОПАЛИВНИЙ VULKAN SC3500-III (GASOLINE / LPG)

ДВОПАЛИВНИЙ ГЕНЕРАТОР ГАЗ-БЕНЗИН ENERSOL EPG-7500SE

ГЕНЕРАТОР ДВОПАЛИВНИЙ KONNER&SOHNEN 7000E G

Дивитися всі двопаливні генератори 1-7 кВт

Від типу альтернатора багато в чому буде залежати стабільність функціонування пристрою. Генератори синхронного типу вибирають для дач, де знаходяться пристрої з підвищеною чутливістю до перепадів різної напруги. Асинхронні варіанти підійдуть для дачних будинків, власники яких ведуть будівельний процес і постійно користуються апаратом для зварювання, наприклад, в процесі будівництва теплиць або інших конструкцій. Краще відразу купувати генератор з баком середнього або великого обсягу, щоб пристрій працював якомога довше. Вибираючи прилад для дачі, враховують відразу всі умови:

  • Наявність невеликої дачної ділянки, де використовується мало електричних приладів, не вимагає занадто потужного пристрою. Для відпочинку у вихідні буде достатньо бензинового приладу потужністю в середньому до 1-2,5 кВт.
  • Якщо на території проведено газ, а його господарі вважають за краще жити на дачі більшу частину року, краще відразу купувати газовий генератор і заздалегідь розрахувати споживану потужність.
  • Для дачників, які проводять на ділянці все літо, підійдуть дизельні генератори, які застосовуються протягом довгострокових відрізків часу. Варто вибирати сучасні моделі з автоматичним запуском.

Якщо у вас залишилися питання по підбору електростанції для дачної ділянки, наші фахівці готові допомогти Вам з вибором потрібного обладнання і проконсультувати.

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie