Ідеальні генератори для дому
Ідеальні генератори для дому

Під час проблем з подачею електроенергії в будинок, необхідне автономне джерело живлення, яке візьме на себе забезпечення всіх побутових приладів електрикою. Спеціально для цієї мети призначений генератор для приватного будинку.

У нашому магазині зібраний великий асортимент бензинових, дизельних, газових і комбінованих електростанцій, які ідеально підійдуть для використання в якості резервного або постійного джерела електроенергії для приватного будинку. Великою популярністю і попитом серед споживачів користуються виробники Hyundai, Vulkan, Weekender, EnerSol, Коnner&SohnenAGT і Fogo. Генератори цих компаній добре зарекомендували себе на ринку України завдяки своїй надійності, якості збірки і довговічності.

На що варто звернути увагу при виборі генератора для приватного будинку

  • Потужність - бензинові генератори для будинку випускаються потужністю до 6,5 кВт, дизельні – до 10–15 кВт, газові – до 5,3 кВт. Модель вибирається виходячи з сумарної потужності підключених до пристрою приладів з запасом в 20-30%. Споживачі можуть бути резистивними, без електродвигуна: освітлювальні прилади, кухонні плити – пристрої, які перетворять енергію повністю в світло або тепло, та індуктивні – з електродвигуном, такі як насоси, верстати та ін. Якщо в господарстві вони є, то до потужності генератора можна сміливо додати 20-200%.

  • Ємність паливного бака і витрата палива – визначають безперервний час роботи, протягом якого електрогенератор для будинку зможе забезпечувати роботу приладів. Наприклад, на невеликій дачі модель з баком на 15 л і витратою 1,2 л/год може без перерв пропрацювати 12,5 год. Взагалі ж бензинові генератори для будинку будуть відмінним вибором, якщо потрібне резервне джерело живлення на 3 – 8 год. В якості постійного джерела не підійдуть, тому що охолодження у них тільки повітряне і через кілька годин роботи вони перегріваються. Дизельні електростанції для будинку можуть працювати від 5 до 24 год і виступати в якості основного джерела живлення. Газові електрогенератори для будинку теж використовуються як резервне джерело живлення – без перерв працюють від 6 до 20 год.

  • Вага і габарити – важливий параметр, який впливає на можливість транспортування обладнання і його установку. Наприклад, вага бензинової моделі потужністю 3 кВт становить близько 40 кг, а її розміри – 605 x 435 x 450 мм. Можна поставити на рівну підлогу в окремому приміщенні. Для більш потужних пристроїв з великою вагою, буде потрібен спеціальний піддон для установки.

Бензинові генератори

Генератори, що працюють на бензині, вирізняються невисокою ціною, відносно тихою роботою і компактними розмірами. Вони прості в транспортуванні, тому їх можна підключати не тільки для електропостачання будинків на постійній основі, але і просто вивозити на дачу в літній сезон. Серед недоліків - висока вартість бензину, витрата якого досить висока. У бензиновій лінійці також є окрема група інверторних генераторів. Вони добре підходять для живлення високочутливої електронної техніки. Їх вартість вища, ніж у звичайних моделей, але за рахунок економічної витрати палива вона швидко окупається.

Популярні моделі:

ГЕНЕРАТОР БЕНЗИНОВИЙ ІНВЕРТОРНИЙ WEEKENDER X3500IE

ГЕНЕРАТОР БЕНЗИНОВИЙ HYUNDAI HHY 3050FЕ

ГЕНЕРАТОР БЕНЗИНОВИЙ ENERSOL EPG-5500S

Дивитися всі бензинові генератори 1-10 кВт

Дизельні генератори

Генератори на дизельному паливі вирізняються економічною витратою палива, надійною безвідмовною роботою, а також можливістю тривалої безперебійної подачі електроенергії. Недоліками можна назвати високу ціну, підвищений в порівнянні з бензиновими моделями рівень шуму, а також чутливість до низьких температур. У морози рекомендується регулярно перевіряти паливний бак - при показаннях термометра від -5°С і нижче відбувається загустіння палива і його слід замінити на зимове.

Популярні моделі:

ГЕНЕРАТОР ДИЗЕЛЬНИЙ KONNER&SOHNEN KS 6102HDE

ГЕНЕРАТОР ДИЗЕЛЬНИЙ VULKAN SCD7000TЕ

Дивитися всі дизельні генератори 1-10 кВт

Газові генератори

Генератори на газовому паливі вирізняються економічністю, тихою роботою і простотою в обслуговуванні. При всіх плюсах, хорошим вибором такі моделі стануть тільки на газифікованих ділянках. При відсутності централізованого газопроводу потрібно організовувати підвіз палива в балонах. Мінуси газових електростанцій - висока ціна і необхідність виклику фахівців, щоб підключити до газової мережі.

Популярні моделі:

ГЕНЕРАТОР ГАЗОВИЙ GENERAC 6520

ГЕНЕРАТОР газовий GENMAC WHISPER G12000 KSA

Дивитися всі газові генератори 1-10 кВт

Комбіновані генератори

Двопаливні електростанції відносяться до універсальних моделей, що поставляють безперебійне електроживлення в режимах підключення до газової магістралі (балону) або в автономному (на рідкому паливі). При зміні палива подача електрики не переривається. Діапазон цін двопаливної категорії орієнтовно той же, що у газових моделей.

Популярні моделі:

ДВОПАЛИВНИЙ ГЕНЕРАТОР ГАЗ-БЕНЗИН ENERSOL EPG-5500SE

ГЕНЕРАТОР ДВОПАЛИВНИЙ KONNER&SOHNEN 7000E G

Дивитися всі двопаливні генератори 1-10 кВт

Однофазні або трифазні

Якщо електрична система будинку розрахована на стандартне живлення від мережі 220 В, то потрібно придбати однофазну модель. Якщо господарі користуються технікою, що розрахована на живлення 380 В, буде потрібно трифазне джерело.

Спосіб запуску

Запуск генератора може бути ручним, електричним або автоматичним.

Ручний запуск. Такий варіант зручний при епізодичних включеннях генератора. Для старту необхідно смикнути пусковий шнур, після чого двигун запрацює. Перевага цієї категорії - доступна ціна і простота.

Електричний запуск. Більш зручні і дорогі моделі, призначені для регулярного застосування. Запуск виконується натисканням кнопки. Багато моделей додатково мають ручний шнур на випадок виходу електростартера з ладу.

Автоматичний запуск. У місцевості з постійними перебоями електроживлення логічніше встановити генератор з автозапуском. У разі знеструмлення мережі він включиться самостійно.

Тип охолодження

Основна частина побутових електрогенераторів обладнана повітряним охолодженням. Ці моделі дешевші, повітряної системи досить для підтримки працездатності станцій малої і середньої потужності.

Стаціонарні прибори високої потужності оснащуються водяними системами охолодження, які ефективніші, ніж повітряні.

Функціональність

При покупці рекомендується врахувати деякі додаткові функції моделей:

  • шумозахист - знижує гучність роботи пристроїв;
  • величина ємності для палива - від неї залежить час безперервної роботи генератора;
  • вольтметр і лічильник - для контролю роботи станції;
  • захист від перевантажень.

Правильно підібраний генератор стане надійною страховкою на випадок раптового відключення електрики. Якщо у вас залишилися питання по підбору електростанції для дому, наші фахівці готові допомогти Вам з вибором потрібного обладнання і проконсультувати.

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie