Навіщо потрібно ДБЖ?
Навіщо потрібно ДБЖ?

ДБЖ (джерело безперебійного живлення) - незамінна річ в першу чергу при наявності комп'ютера, інакше, єдиний стрибок напруги знищить все, що ви накопичували роками. ДБЖ допоможе захистити вашу систему від перешкод в ланцюзі живлення, стрибків і відключень електрики, а також перешкод, які походять від взаємного впливу електричних приладів.

Мати вдома безперебійник бажано навіть для перестраховки, коли в мережі станеться коротке замикання. При наявності ДБЖ, під час різкого відключення світла ви зможете спокійно відключити комп'ютер без втрати даних.

Тепер давайте розберемося, як же працює безперебійник. ДБЖ потрібно підключити до мережі, а потім, вже до ДБЖ підключити системний блок і монітор. Також при необхідності можна підключити колонки, принтер та інше обладнання. Але краще, цього не робити, адже це зайве навантаження на безперебійник, все це істотно зменшує час його автономної роботи. Після різкого відключення світла, у вас буде 5-10 хвилин для того, щоб зберегти потрібну інформацію і вимкнути комп'ютер.

При виборі ДБЖ, зверніть увагу на принцип його роботи. Наприклад, принцип роботи резервних ДБЖ заснований на підзарядці акумулятора, поки напруга стабільна, техніка при цьому працює на звичайному мережевому живленні. Коли ж відсутня мережева електрика, живлення комп'ютера перемикається на заряджений акумулятор ДБЖ. В автономному режимі ДБЖ може працювати близько десяти хвилин. Це простий спосіб роботи безперебійника, тому і ціна у них відносно невисока. Мінус в роботі резервного ДБЖ: під час стрибків напруги він не допоможе, тому що не має функції стабілізатора напруги.

Також існують ДБЖ з лінійно-інтерактивним принципом роботи, у них система роботи складніша, зате такі прилади включають в свої функції необхідність стабілізації напруги в разі стрибків. В такому ДБЖ присутні трансформатори, які при необхідності вирівнюють напругу, не переводячи режим роботи в автономний, відповідно, живлення комп'ютера триває від мережі.

Таким чином, вибирати ДБЖ для постійного використання слід в залежності від потреб, враховуючи характеристики і цінову політику. А якщо виникнуть питання, зателефонуйте нам, і наші фахівці допоможуть підібрати потрібний варіант.

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie