Огляд генераторів для дому та дачі: моделі, бренди.
Огляд генераторів для дому та дачі: моделі, бренди.

Якщо у вас вдома або на дачі часто відбувається відключення електроенергії, необхідно обов'язково подбати про автономне електропостачання ділянки. Найпростіший спосіб - купити електростанцію, яка може виручити на певний час, поки електроенергію не включать назад.

Електростанцію краще вибирати з запасом потужності, так як в майбутньому можливе підключення більш потужного або додаткового споживача. Знаючи необхідну потужність, можна приступити до підбору генератора для будинку або дачі.

Компанія Generator.ua займається продажем генераторів, електростанцій, джерел безперебійного живлення і стабілізаторів напруги, а також наданням супутніх послуг з підбору, монтажу та сервісного обслуговування обладнання. Ми зарекомендували себе на ринку як лідер серед компаній зі створення систем гарантованого безперебійного електропостачання. На нашому сайті ви знайдете дизельні, бензинові, газові, двопаливні генератори для котеджів і дач, будівництва, виробництва, медустанов, мобільних служб і т.п. Ми гарантуємо високу якість нашої продукції і надійність в експлуатації.

Популярні бренди електрогенераторів для дому та дачі

У нашому магазині представлений великий вибір генераторів від світових виробників. Найбільшою популярністю і попитом користуються дизельні та бензинові генератори середнього цінового сегмента Hyundai, Vulkan, Weekender, EnerSol, Коппег&Sohnen, які відмінно підійдуть для використання в якості резервного джерела живлення для будинку або дачі. Генератори цих компаній добре зарекомендували себе на ринку України серед споживачів завдяки своїй надійності, якості збірки і довговічності.

Відзначимо що 80-90% продажів генераторів здійснюється з метою використання електростанцій в якості резервного джерела живлення, і тільки 10-20% в якості постійного. Бензинові і дизельні генератори потужністю 5-7 кВт відмінно справляються зі своїми завданнями на ділянках, де відключення електроенергії є частим явищем.

Варто також відзначити електростанції виробників AGT і Fogo, які хоч і трохи дорожчі, але не менш популярні серед власників приватних будинків і заміських котеджів.

У разі, коли потрібне джерело автономного електропостачання для чутливої техніки та електроніки, варто придбати інверторний генератор. Це міні-електростанція, яка видає струм з максимально стабільними параметрами. Популярні інверторні електростанції потужністю 2-3 кВт від виробників Weekender і Konner&Sohnen. Переваги таких генераторів:

  • Стабільна робота підключених споживачів - якість струму регулюється мікропроцесором, ніяких стрибків і перешкод виникнути просто не може.
  • Комфорт використання - інверторний генератор має систему зниження шкідливих викидів і шумозахисний кожух, а також компактний корпус і зручні ручки або коліщатка для транспортування.
  • Економічна витрата палива завдяки електронному регулюванню обертів двигуна.

Сучасні інверторні електростанції підключаються до комп'ютерної техніки, електронних приладів, лабораторного та медичного обладнання.

Часті питання від покупців генераторів

1. Який генератор вигідніший, бензиновий чи дизельний?

Це залежить від багатьох факторів і однозначної відповіді дати не можна. Якщо мова йде про покупку генератора потужністю до 5 кВт, то кращим рішенням буде придбання карбюраторного (бензинового) електрогенератора. Він помітно легший дизельного, а також тихіший в роботі. У класі генераторів з двигунами повітряного охолодження, бензинові моделі по надійності поступаються дизельним не більше ніж на 20% -30%, що становить несуттєву різницю. Подібні показники набагато кращі у дизельних генераторних установок з водяним охолодженням, однак це вже інший клас обладнання з відповідним ціновим діапазоном. На користь бензинових електростанцій також свідчить те, що їх ремонт обходиться дешевше. На різницю у вартості палива (дизпаливо дешевше бензину) орієнтуватися можна тільки в регіонах, де ця різниця незвично велика або ж є проблеми з поставками бензину. Для того щоб зрозуміти, який тип електростанції найбільш вигідний для вашого об'єкта, зверніться за консультацією до менеджера нашої компанії. Це заощадить Ваш час і кошти.

2. Якої тривалості допускається безперервний режим роботи генераторної установки?

Час безперервної роботи установки з повітряною системою охолодження часто залежить від обсягу паливного бака і може збільшуватися за рахунок підключення до неї додаткових ємностей. Однак рекомендований період роботи у більшості бензинових електростанцій становить від 8 до 10 годин, по завершенні якого генератор потрібно зупинити. Чим частіше і більше часу двигун електрогенератора працює в безперервному режимі, тим менший його моторесурс і більші витрати на обслуговування. При використанні установки в якості резервного джерела живлення цей ресурс збільшується майже в два рази.

Термін безперервної роботи дизельних установок не може перевищувати два дні, що істотно вище, в порівнянні з бензиновими агрегатами, але менше низькооборотних установок. Ці станції вигідно купувати при розрахунку експлуатації не більше 600 годин за один рік. Низькооборотні генератори дорогі, але вони витримують максимально високі навантаження і можуть застосовуватися для інтенсивної експлуатації.

3. Як зменшити шум від роботи електрогенератора?

Для цієї мети можна придбати спеціальний контейнер невеликих розмірів, в якому шум від роботи генераторної установки буде приблизно на рівні шуму від двигуна легкового автомобіля. Наша компанія також займається виготовленням шумозахисних кожухів.

4. Де можна розміщувати генератор?

Встановити генератор можливо як на вулиці, так і в окремій будові – гаражі, сараї або в підвальному приміщенні. Якщо встановлювати електростанцію в приміщенні, тоді обов'язково потрібно подбати про встановлення спеціального відводу для вихлопу газів. Відведення може виглядати як перехідник, встановлений на глушник, в комплекті з металевим рукавом. Двигун внутрішнього згоряння не може функціонувати без припливу кисню, а значить, потрібно забезпечити постійне надходження свіжого повітря в приміщення, де працює генератор.

Установка генератора на вулиці також вимагає додаткового обладнання - це спеціально обладнаний контейнер, в якому є вентилятор, вихід для відведення вихлопних газів, обігрівач (конвектор), а також коробки електрообладнання, повністю захищені від попадання пилу та вологи.

5. Яке паливо і масло використовувати?

Для будь-якої електростанції дуже важлива якість і правильний вибір палива і масла. До першої заправки обов'язково з'ясуйте, якої марки бензин, масло або дизель необхідно заливати в вашу станцію. Дивіться вказівки в інструкції по використанню або уточніть у продавця при покупці генератора. Потрібно регулярно перевіряти рівень масла - він повинен знаходитися між верхньою і нижньою відміткою щупа. Деякі виробники рекомендують робити це перед кожним запуском станції. У разі зниження рівня, масло необхідно долити.

На що варто звернути увагу і як вибрати генератор для будинку або дачі?

  • Потужність. Розрахунок потужності генератора починається зі складання потужностей всіх приладів, які будуть безпосередньо до нього підключені або будуть працювати одночасно, створюючи навантаження. Потужність генератора повинна бути на 20-30% більша, ніж отримана при додаванні сумарна потужність всіх приладів, що дозволить створити певний запас для плавної та безперебійної роботи агрегату. Не можна забувати і про високі пускові струми приладів реактивного навантаження, що призводить до необхідності підбору генератора підвищеної потужності.

  • Тип генератора - синхронний, асинхронний. Синхронний альтернатор має обмотки на роторі і носить другу популярну назву - щітковий. Асинхронні альтернатори обмотки на роторі не мають. У них передається залишкова намагніченість ротора без контакту і потреба в щітках відпадає, тому його ще називають безщітковим. Якщо говорити простими словами, то синхронний альтернатор за будовою є більш складним, він володіє обмотками на роторі і вугільними щітками. Асинхронний альтернатор більш простий за своєю будовою, тому генератори з ним коштують дешевше і, враховуючи відгуки покупців, є менш надійними і витривалими. Але це не означає, що асинхронний альтернатор свідомо гірший синхронного. Є деякі нюанси, які практично врівноважують всі плюси і мінуси і одного і іншого типу. Який генератор вибрати, синхронний або асинхронний, залежить від того, де і як ви плануєте його застосовувати.

  • Призначення - звичайний, інверторний, зварювальний.

Класичний побутовий генератор - це однофазна установка з потужністю 3-7 кВт. Агрегат на 3 кВт – відмінний варіант для невеликого приватного будинку зі стандартним набором електроприладів: освітлення, телевізор, холодильник, насос. Моделі на 7 кВт можуть забезпечувати життєдіяльність великих будинків з кондиціонером, системою водоочищення, і т.п. Бувають бензинові, дизельні, газові та комбіновані.

Інверторні станції ідеально підходять для використання в ролі джерела енергії на віддалених ділянках, в заміських будинках, на будівельних майданчиках. Електростанції підходять як для живлення невеликих приладів, так і для енергоємних пристроїв, забезпечуючи високу якість електроенергії на виході, що робить інверторні генератори універсальними помічниками в будь-якій ситуації. Зібрані відповідно до передових світових стандартів електробезпеки, інверторні генератори можуть використовуватися в мережах з нестабільною напругою, виключаючи можливість короткого замикання, мимовільних загорянь та інших неприємностей.

Зварювальний генератор - це пристрій, що поєднує в собі одночасно і генератор і зварювальний апарат. Такі пристрої мають підвищений ресурс і зносостійкість, тому їх застосовують в якості джерел живлення для зварювальних апаратів. Зварювальні генератори можна застосовувати не тільки для зварювання, але і для насосного обладнання, повітряних компресорів, освітлювальних приладів, електричних пил, холодильників і багатьох інших електроприладів. Цей пристрій можна легко перемістити з одного місця на інше. Тому їх досить часто застосовують на різних будівельних майданчиках. Зварювальні генератори можуть бути оснащені електричним або ручним механізмом запуску. Крім того, вони можуть працювати від різних видів палива.

  • Кількість фаз

Однофазні генератори відмінно підходять для побутових потреб. Вони працюють виключно з аналогічними однофазними електроприладами. Це означає, що на приладовій панелі таких генераторів є вихід тільки на 220 В.

Трифазний генератор - електрообладнання, до якого можна підключати однофазні і трифазні споживачі. У цих установок два виходи на приладовій панелі: на 220 В і на 380 В. Такий електрогенератор є універсальним і використовується дуже широко: в побуті, на підприємствах, в промисловості, для забезпечення енергопостачання при проведенні будівельних робіт.

  • АВР (автоматичне введення резерву)

Система АВР призначена для перемикання джерел електричного струму в автоматичному режимі і управління бензиновим, дизельним або газовим електрогенератором. Це рішення не передбачає (після установки) участь користувача, за винятком регулярного технічного обслуговування двигуна і систем генератора. Принцип роботи генераторів з АВР дуже простий. Система контролює подачу енергії з основного джерела, в нашому випадку – центральної електромережі, і напругу. Якщо спостерігаються відхилення - стрибок напруги, відключення електрики, – то блок управління оперативно реагує на зміни, відключаючи основне джерело і задіюючи резервне. Проходить кілька секунд або долей секунди – залежить від моделі, типу пристрою, налаштувань системи і т.п., – блок управління забезпечує подачу електрики на об'єкт, запустивши генератор.

  • Тип запуску

Ручний старт. Простий і бюджетний старт двигуна. Ним обладнані практично всі бензинові генератори. Оператор повинен потягнути тросик, дочекатися необхідного опору, різко смикнути і плавно відпустити. У цей момент відбувається поворот колінвалу і двигун заводиться.

Електростарт. Електричний стартер нагадує собою класичний варіант запуску двигуна автомобіля за допомогою повороту ключа. У деяких моделях генераторів замість ключа використовується кнопка» старт", при натисканні на яку відбувається запуск двигуна. Просто і зручно, а головне — така система ефективна при будь-яких температурних умовах.

Комбінований. Маючи комбінований тип запуску з ручного і електростарту, Ви отримуєте ідеальний варіант. Ручний запуск використовується як резервний, а електростарт як постійний, більш зручний.

Автоматичний. Це окремий виносний блок або вбудований в електростанцію пристрій. Такий тип запуску найскладніший і найдосконаліший. Він дозволяє запустити генератор без участі людини. Блок автоматики підключається до міської мережі. До блоку підключається генератор. Автоматика відстежує показники мережі і в разі відновлення або зникнення електропостачання, подає генератору команду на відключення або включення. Час спрацьовування займає від декількох секунд до долей секунди і залежить від вартості генератора і блоку АВР.

Чого найбільше побоюються покупці генераторів?

  • Низька якість

Все представлене обладнання в магазині сертифіковане, має заводську гарантію від 1 року до 5 років. Купуючи обладнання в нашому магазині, ви можете бути спокійні: наші фахівці в режимі 24/7 завжди проконсультують вас і допоможуть вирішити питання будь-якої складності. Тобто, ми беремо вас за руку і супроводжуємо протягом усього періоду експлуатації купленого вами у нас обладнання.

  • Китайські виробники

На жаль, у багатьох склалося негативне ставлення до продукції китайських компаній. Справа в тому, що спочатку на ринок вийшла продукція дрібних підприємств. І за цими зразками низької якості почали робити висновки по всій промисловості Китаю. Насправді в Піднебесній представлені великі і надійні бренди, які суворо стежать за якістю продукції, що випускається. У нашому магазині представлені такі китайські виробники електрогенераторів:

Це надійні і перевірені часом компанії, продукція яких вирізняється високою якістю і надійністю, володіє відмінним функціоналом. Крім того, великі бренди піклуються про наявність розгалуженої мережі сервісних центрів, в яких надається професійне обслуговування установок. Складно однозначно відповісти на питання, які китайські бензогенератори кращі, вибирати потрібно в кожному випадку за характеристиками і наявністю необхідних функцій.

  • Сервіс та обслуговування

Сертифікований сервісний центр GENERATOR.UA здійснює повний спектр послуг "ПІД КЛЮЧ" з автоматизації, ремонту, обслуговування, монтажу та пусконалагодження обладнання автономного електроживлення. Надаємо власну гарантію на всі види робіт і послуг. Сервісний центр завжди налагодить, відремонтує куплене у нас обладнання в разі виходу його з ладу з вини виробника. У разі, якщо у обладнання закінчився гарантійний період, наш сервісний центр також продовжує працювати для вас в режимі 24/7.

У нас найприйнятніші ціни, а також діють знижки на деякі моделі обладнання. Весь асортимент, зібраний в магазині, - сертифікований і якісний. При дотриманні інструкції представлені моделі прослужать вам довго, а в разі поломки - ви зможете замінити деталі.

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie