Правила зберігання дизельного генератора
Правила зберігання дизельного генератора

Дизельний генератор - надійне і зручне джерело електроенергії. Іноді експлуатація генератора переривається на тривалі строки, в такому випадку виникає питання яким чином зберігати генератор, щоб він залишився в робочому стані. Пропонуємо ознайомитися з порадами, які допоможуть зберегти електростанцію.

Варто пам'ятати, що деякі запчастини при тривалому зберіганні можуть вийти з ладу, в першу чергу це стосується двигуна і альтернатора. Щоб дизельний генератор не вийшов з ладу, потрібно його правильно підготувати до «сну».

Важливо законсервувати двигун. Перед консервацією двигун повністю чиститься. Щоб генератор зберіг свої номінальні параметри, замініть всі експлуатаційні рідини. Консервувати генератор рекомендується із залученням фахівців сервісного центру.

Також приділіть увагу альтернатору, при довгому знаходженні в «сплячому режимі» в обмотках альтернатора збирається волога, що надалі може призвести до короткого замикання. Тому, бажано тримати генератор в сухому приміщенні що опалюється.

Пам'ятайте також, що акумулятор з часом сам розрядиться, повна розрядка акумулятора може вивести його з ладу. Акумулятор розрядиться швидше, якщо дизельна електростанція зберігається на вулиці або в приміщенні з мінусовою температурою в зимовий час. Щоб уникнути поломки, заряджайте акумулятор кожні три місяці.
Під час виведення електростанції з режиму консервації також варто змінити всі експлуатаційні рідини, перевірити стан ізоляції обмоток альтернатора і системи управління.

Щоб зберегти генератор в робочому стані, потрібно регулярно робити обслуговування у фахівців. Обслуговуючи генератор, звертайте увагу на пошкодження акустичного матеріалу, так як там часто збираються рідини що проливаються. Повторюємо: окрему увагу при консервації генератора слід приділити акумулятору. В батареї присутній електроліт, тому потрібно здійснювати технічне обслуговування в засобах індивідуального захисту. Пам'ятайте, що електроліт складається з розведеної сірчаної кислоти, що дуже небезпечно, обов'язково дотримуйтесь техніки безпеки. Обслуговування генератора потрібно проводити інструментами з якісно заізольованими ручками.

У тому випадку, якщо дизельна електростанція буде зберігатися в закритому приміщенні, слід передбачити можливість вентиляції. Коли в приміщенні не буде вентиляції, в ньому будуть збиратися гази, що виділяються при зарядці батареї, такі гази вибухонебезпечні і можуть нашкодити фахівцю, який буде проводити обслуговування.

Якщо у вас виникнуть питання або знадобиться допомога в обслуговуванні дизельного генератора, телефонуйте, і наші фахівці сервісного відділу нададуть професійну консультацію і допоможуть якісно провести технічне обслуговування електростанції.

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie