Генератори від вала відбору потужності (ВВП) трактора
Генератори від вала відбору потужності (ВВП) трактора

Генератор ВВП (вал відбору потужності) - це навісне обладнання на трактор, призначене для трансформації механічної обертальної енергії в електричну. Генератор від ВВП складається з трьох елементів: основного вузла, який виробляє електроенергію, металевої рами і панелі, за допомогою якої оператор здійснює управління генератором. На відміну від генераторів з бензиновими і дизельними двигунами, тракторні генератори не мають в своїй конструкції силового агрегату. За допомогою карданного валу, сполученого з ВВП, обертання від валу відбору потужності передається генератору, перетворюючого механічну енергію в електричну. Оскільки відбір потужності на тракторних двигунах здійснюється на низьких оборотах (360 - 430 об/хв), а для роботи генератора необхідні високі обороти (1500 - 3600 об/хв), генератор укомплектований редуктором. Для вироблення електроенергії високої якості генератори ВВП оснащені системою управління, що дозволяє контролювати частоту і напругу виробленого електричного струму.

Генератори стикуються з будь-якими видами тракторних двигунів і призначені для постачання споживачів змінним електричним струмом з частотою 50 Гц. Основна вимога: щоб характеристики трактора відповідали вимогам генератора, а саме:

- число обертів ВВП;

- потужність двигуна (к.с.);

- потужність ВВП.

У разі неправильного вибору, потужності трактора може просто не вистачити для отримання необхідної електроенергії і виконання поставлених завдань. Діапазон потужностей генераторних установок - від 10 до 100 кВт.


Конструктивні особливості таких генераторів максимально спрощують монтаж і запуск. Розрізняють одно- і трифазні генератори на трактор. Відповідно, вони можуть видавати тільки напругу 220В або 220В і 380В. Щоб підключати електроприлади до пристрою, на корпусі генератора передбачена одна або ж кілька розеток. Час монтажу та введення в експлуатацію займає не більше 5 хвилин.

Переваги та недоліки генераторів від ВВП:

• транспортується і готовий до застосування (готовий до застосування генератор на валу відбору потужності забезпечує вас легко переміщуваним на тракторі джерелом аварійного електропостачання);

• вироблення енергії, без додаткового запасу дизельного палива;

• висока стійкість до перевантажень;

• мінімальне технічне обслуговування (не потрібне додаткове технічне обслуговування двигуна трактора);

• спрощене і безпечне користування;

• самим головними перевагами генераторів ВВП є більш низька ціна, в порівнянні з бензо- і дизель-генераторами.

Якщо говорити про мінуси, то їх у цього обладнання практично немає. Слід тільки врахувати, що навісний генератор підходить тільки для трактора. Потужності мотоблока, нехай навіть він найсучасніший, йому не вистачить.

Якщо в господарстві є трактор, то набагато вигідніше купити тракторний генератор ВВП, ніж дизельний генератор, адже різниця в ціні між ними може бути дуже істотна. Єдиний мінус при цьому - зайнятість трактора.

Область застосування

Генератори ВВП використовуються для забезпечення автономного електропостачання в будь-якій галузі і на будь-якому об'єкті при наявності тракторної техніки. Найбільш поширена сфера застосування генераторів ВВП - сільське господарство і дорожні служби. Генератори ВВП можуть поставляти електроенергію для освітлення і приводу різних пристроїв: зварювальних апаратів, насосів та ін. Завдяки своїм компактним габаритним розмірам, відносно невеликій масі, простоті в установці і експлуатації генератори ВВП - ідеальне рішення для короткочасного автономного електропостачання сільськогосподарських об'єктів.

Великою популярністю і попитом серед споживачів користуються навісні генератори Agrovolt виготовлені відомим виробником Fogo (Польща), який спеціалізується на виробництві генераторів більше 22 років, що робить їх генератори сучасними і незамінними.

Заводом передбачено, що генератор тракторний Agrovolt заправлений редукторним маслом, але при цьому не комплектується карданним валом (купується окремо).

В основі конструкції навісного генератора знаходиться альтернатор Sincro, виготовлений в Італії і вважається одним з найнадійніших і довговічних альтернаторів.

Крім того, навісні генератори ВВП оснащені так званим діфреле, яке також називають автоматом витоку струму. Це захист генератора, який спрацьовує в разі витоку струму або при використанні неякісної проводки чи пошкодженні ізоляції.

Купити генератор від вала відбору потужності трактора ви можете в нашому інтернет-магазині GENERATOR.UA. У нас представлений великий вибір генераторів від ВВП. Все представлене обладнання в магазині сертифіковане, має заводську гарантію від 1 року до 5 років. Купуючи обладнання в нашому магазині, ви можете бути спокійні: наші фахівці в режимі 24/7 завжди проконсультують вас і допоможуть вирішити питання будь-якої складності.

СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР GENERATOR.UA завжди налагодить, відремонтує куплене у нас обладнання в разі виходу його з ладу з вини виробника.

Телефони: +38 (066) 677-66-49

+38 080 075 97 91 безкоштовний, багатоканальний

E-mail: service@generator.ua

Skype: generator.ua

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie