Як ми забезпечили велике меблеве виробництво на 3 цехи основними джерелом енергопостачання, створивши компанії економію на електроенергії в 30%
Як ми забезпечили велике меблеве виробництво на 3 цехи основними джерелом енергопостачання, створивши компанії економію на електроенергії в 30%

Кожен день українські підприємства стикаються з гострою проблемою перебоїв в електропостачанні: планові відключення, аварії або навіть відрізання цілих районів від електромереж. Якщо для звичайних громадян це просто незручності, то для виробничих компаній —  збитки на тисячі і навіть сотні тисяч гривень.

Відключення від електропостачання: кінець бізнесу або нові можливості для економії?

В середині квітня до нас звернувся великий виробник меблів в Дніпрі. Підприємство розміщувалося в промисловому районі міста, де центральне електропостачання від електромереж давно вже відключено. Завод площею в кілька тисяч квадратів на 3 виробничі цехи, які забезпечують роботою близько 400 фахівців, раніше підключався до приватної електростанції на території одного з підприємств. Банкрутство останнього, продаж майна і перехід електростанції в нові руки —  нові умови поставок електроенергії. Як це часто буває —  не найвигідніші: адже новий запропонований тариф перевищував старі умови обслуговування практично в 2 рази. Відключення від енергоносія, зупинка виробництва, екстрений пошук рішень. Закриття підприємства або оптимізація електропостачання? Звичайно, останнє, якщо ви звернулися до фахівців GENERATOR.UA

Чіткі завдання — чіткі рішення

Клієнт звернувся до нас з чіткими умовами і конкретним розумінням, який результат повинен бути гарантований бізнесу.

Ключові вимоги до джерела живлення виробництва:

  • Один генератор, який стане основним джерелом електропостачання для всіх 3 цехів.

  • Гарантоване постачання 500 кВт на годину.

  • Мінімальна витрата палива.

  • Сумарні витрати на електроенергію —  не більше 3 грн на кВт / год або не більше 1500 грн за годину роботи виробництва.

  • Оперативна поставка (всього 1 день!) обладнання.

  • Максимальна гарантія і обслуговування саме у постачальника.

  • Регулярне ТО обладнання на виробництві, без його демонтажу.

  • Доставка, монтаж —  з боку постачальника, все безкоштовно.

Не сказати, що ці умови дуже жорсткі, при досвіді і навичках наших фахівців. Але їх всі потрібно перевірити на «реалістичність» і здійсненність.

Кращі рішення —  тільки від досвідченої команди

Щоб оцінити, наскільки можливо задовольнити вимоги замовника, ми прямо в день узгодження договору відправили команду аудиторів для оцінки об'єкта. Тут ми зіткнулися з першою значною проблемою —  тестування навантаження і споживання в електромережі на виробництві. Складнощі підключення і розподілу енергії між цехами не надавали можливості оцінити сумарні витрати з одного джерела живлення. Але і з цим завданням ми оперативно впоралися.

Наступна проблема, яка також ускладнювала терімнову установку генератора —  наявність лише 2 одиниць обладнання у всій Україні: на 450 кВт / год і на 475 кВт / год.

Але ми знайшли рішення, яке задовольняло всім пунктам вимог клієнта за договором —  генератор Matari на 450 кВт / год з дизельним двигуном американського виробництва Cummins. Саме його всього за 1 день ми поставили на виробництво.

Хоча, варто уточнити, що в умовах обмеженого вільного простору, водії вантажного автомобіля і крана дуже попотіли для дбайливого вивантаження 5-тонного обладнання. Тільки працюючи дійсно з професіоналами, нам вдалося всього на 50 вільних квадратних метрах встановити техніку, вивантажити обладнання, і лише після зайнятися підключенням.

Результат, який вартий зусиль

Те, що клієнт отримав в результаті напруженої і термінової роботи протягом всього декількох днів —  варто було таких зусиль.

1. Вже на наступний день після поставки обладнання на об'єкт клієнту вдалося повноцінно запустити виробництво завдяки підключенню всіх 3 цехів.

2. Всього одне обладнання замінило цілу електростанцію, яка раніше живила виробництво (між іншим, електростанцію обслуговувало в штатному режимі близько 20 осіб, що не потрібно при установці генератора).

3. Клієнт отримав досвідчену команду, яка виконала всі роботи під ключ, і, в подальшому, буде здійснювати ТО щомісяця.

4. Сумарна економія на оплаті за електроенергію склала близько 30%. При цьому, у клієнта тепер є власне джерело живлення, і він не залежить від зовнішніх постачальників, які «на свій розсуд» будуть піднімати ціни на електроенергію.

 

Коли з професіоналами хочеться працювати ще і ще

Отримавши такий результат в такі стислі терміни, керівництво меблевого виробництва вже зараз веде з нашою компанією переговори про встановлення ще одного генератора. Питання відкрите лише в підборі обладнання, так як буде це додаткове централізоване джерело живлення або резервне —  ще вирішується. Але ми вже готові до нових викликів великих промислових підприємств, навіть в складних умовах.

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie