Чи псується бензин при зберіганні?
Чи псується  бензин при зберіганні?

Чи псується бензин при зберіганні в бензобаку або каністрі? Так, псується. Бензин довго зберігати не можна. Дизпаливо можна зберігати довше приблизно в 2 рази.

У холодному кліматі бензин може зберігається не втрачаючи своїх якостей рік, а для місць з жарким кліматом - півроку. Якщо бензин знаходиться в баку генератора, то терміни зберігання зменшуються вдвічі відповідно до кліматичних умов.

В процесі тривалого зберігання відбувається окислення, в результаті якого утворюються смоли. Крім того, падає октанове число бензину.

Особливо критичні до терміну зберігання брендовані бензини і присадки. Вони при зберіганні швидко псуються. В результаті цього, поршнева група бензинового двигуна, при використанні такого бензину, може мати підвищений знос і навіть вийти з ладу.

Що робити? По-перше, якщо вже зберігати бензин, то не в баку генератора, а в щільно закритій металевій каністрі, в прохолодному місці. По-друге, періодично освіжати запас бензину: можна 1-2 рази на півроку заправляти автомобіль бензином, який знаходився в бензобаку генератора, а свіжий бензин краще залити в каністру. У ній він краще збережеться, ніж в бензобаку.

Якщо в бензобаку генератора зберігається якась кількість палива, його можна розбавити свіжим бензином, кількість якого (бажано) має бути не менша, ніж "старого".

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie