Джерело Безперебійного Живлення (ДБЖ) для домашнього використання
Джерело Безперебійного Живлення (ДБЖ) для домашнього використання

Тривале відключення електроживлення може привести до заморожування системи опалення приватного будинку. Джерело безперебійного живлення (ДБЖ) з акумуляторами, що підключаються до нього, здатний «протримати на плаву» циркуляційну помпу та електроніку котла протягом декількох годин. ДБЖ — це пристрій, який дозволяє електроустаткуванню працювати без електричної мережі, живлячись від акумуляторних батарей. У разі повного відключення або стрибка напруги в будинку, джерело живлення буде підтримувати функціонування електроприладів. ДБЖ допомагає уникнути ламання та інших неприємних наслідків при різкому виключенні електрики. Устаткування використовують у комп'ютерній сфері, через те, що різке відключення електроживлення може викликати дуже неприємні наслідки для комп'ютерної техніки. Крім цього, джерела електричного живлення застосовуються і в побуті. Прилади здатні працювати протягом 10-15 хвилин, цього достатньо, щоб відновити електроживлення або зберегти дані, та відключити обладнання. ДБЖ не варто розглядати як резервне джерело електрики, воно створене для підтримки електроживлення на невеликий проміжок часу. Звичайно, можна продовжити час функціонування ДБЖ, але для цього потрібні великі енергомісткі акумулятори.

ДБЖ поділяються на три види:

  • ДБЖ резервного типу (Back UPS). Найбільш поширений серед споживачів вид джерела живлення, для домашньої побутової техніки та стаціонарного комп'ютера його роботи досить. Принцип роботи пристрою схожий з роботою реле напруги: в момент втрати електричної мережі він перемикає живлення на акумулятор, дозволяючи деякий час працювати без домашньої мережі.
  • Лінійно-інтерактивний ДБЖ (Smart UPS). З назви джерела можна зрозуміти, що цей вид трохи складніший. Серед можливостей даного приладу, крім перенесення живлення на акумулятор, є перемикання внутрішнього автотрансформатора, завдяки чому відбувається стабілізація напруги. Тільки в крайньому разі пристрій передає роботу на акумулятори.
  • ДБЖ з подвійним перетворенням енергії (Online UPS). Головна відмінність цієї сучасної моделі пристрою полягає в постійній повній готовності. Він працює в режимі онлайн, звідки й слідує його назва. При необхідності акумулятор негайно починає живити прилад. Онлайн ДБЖ застосовуються для найважливіших домашніх приладів. Наприклад, опалювальні котли, сервери, різна професійна апаратура.

Для того, щоб не помилитися у виборі джерела живлення, розглянемо основні критерії.

  • Якщо вам потрібен ДБЖ для захисту від невеликих стрибків напруги малопотужних приладів, вибирайте резервне джерело живлення.
  • У разі необхідності постійного живлення за прийнятною ціною, зупиніть свій вибір на лінійно-інтерактивних ДБЖ (Smart UPS).
  • Якщо ви вибираєте джерело живлення для потужного устаткування, купуйте ДБЖ з подвійним перетворенням напруги. Це придбання гарантуватиме вам високу якість напруги, що надходить, а також відсутність перехідних кидків під час відключення основного живлення.
  • Перед покупкою приладу, заздалегідь розрахуйте сумарну потужність приладів, оскільки якщо ДБЖ буде перевантажений, він відключиться.

Слід пам'ятати, що правильний вибір резервного джерела живлення і захисту для домашнього електрообладнання, продовжить термін служби пристроїв і вбереже вас від дорогих ремонтів. Фахівці компанії GENERATOR.UA завжди готові проконсультувати та допомогти з правильним вибором обладнання для ваших потреб.

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie