Історія дизельного генератора
Історія дизельного генератора

Дизельний генератор - це один з найпоширеніших, якісних і надійних джерел альтернативної електроенергії. Сьогодні дизельний генератор - цілком доступний на ринку пристрій. Важко уявити, що близько двохсот років тому про них ніхто і думки не мав. Дизельні генератори широко використовуються для забезпечення електрикою величезних підприємств і заміських будинків.

Дизельний генератор сьогодні

Дизельний генератор являє собою пристрій, який виробляє електрику через спалювання дизпалива та поєднує в собі дизельний двигун і електрогенератор, час його роботи обмежується тільки запасом палива.

Цінність дизельних генераторів очевидна, вони використовуються як аварійне джерело живлення в установах, де не обійтися без електрики: в лікарнях, банках або на промислових об'єктах. Тому не дивно, що багато людей приймають рішення встановити такий генератор у себе вдома.
Затребуваність дизельних генераторів обумовлена ​​їх:
- портативністю
- компактністю
- довгим терміном служби
- можливістю роботи в екстремальних умовах
- економічністю
- низьким рівнем шуму

Сучасні дизельні генератори оснащені багатьма електронними пристроями, тому їх робота практично не вимагає людського втручання. Такий винахід позаминулого століття, як і раніше залишається на піку популярності, адже заміну йому вчені поки що не знайшли.

Передісторія дизельного генератора

Офіційно автором винаходу вважають Рудольфа Дизеля, але передумови до знахідки виникли ще в 1831 році. Тоді британець Майкл Фарадей представив котушку з мідного дроту. Пізніше вчений удосконалив свій винахід: котушка рухалася відносно магніту, який знаходився в стаціонарному положенні, в наслідок її обертання виникав безперервний електричний струм.
Через 70 років нікому невідомий геній з'єднає це відкриття і дизельний двигун внутрішнього згоряння Рудольфа Дизеля в один пристрій, який пізніше став відомий як дизельний генератор.

Дизель і двигун внутрішнього згоряння

Людина, чиїм ім'ям назвали раніше невідомий тип двигуна почав працювати над ним в 1890 році. Новий двигун Рудольф Дизель запатентував через два роки в 1892 році. Спочатку в якості пального вчений розглядав вугільний пил, але досліди продемонстрували його повну непридатність. Після цього випливав цілий ряд експериментів з іншими речовинами і, нарешті, черга дійшла до очищеної нафти.
Перший двигун такого типу був побудований в 1893 році, його вага склала кілька тонн. Його удосконалили протягом трьох років і в 1897 році пристрій запрацював. Його ККД склав 27% і перевищив результати всіх існуючих машин на той час.

Дизельний генератор - еволюція 20 століття

Спочатку дизельним двигуном обладнали стаціонарний механізми і морські судна. І тільки на початку 20 століття інженер, чиє ім'я нікому невідомо об'єднав два відомих відкриття: електрогенератор і дизельний двигун.
Першими масово випускати дизельні генератори почали англійська компанія Perkins і американська Caterpillar. І хоча з того часу минуло більше сотні років, обидві ці корпорації існую і користуються популярність досі. У 20-х роках минулого століття дизельними генераторами почали оснащувати великі ферми в Європі і Америці, пізніше - невеликі фабрики, де електрика потрібна була нерегулярно.
Протягом довгих років дизельні генератори залишаються резервним, а іноді і основним джерелом електроенергії. Постійне вдосконалення пристрою привело до того, що дизельні генератори стали більш компактними, надійними, продуктивними і функціональними. І все більше людей, віддають перевагу такому джерелу безперебійного електроживлення в будь-яких умовах.

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie