Джерело Безперебійного Живлення (ДБЖ) для підприємства
Джерело Безперебійного Живлення (ДБЖ) для підприємства

Безперебійне енергопостачання важливе як для окремого верстата на промисловому підприємстві, так і для великого виробничого комплексу в цілому. Сучасні енергетичні системи досить складні та надійні, але вони не завжди справляються з цим завданням.

Гарантований захист від усього комплексу неприємностей, пов'язаних з позаштатними ситуаціями в енергозабезпеченні забезпечують промислові джерела безперебійного живлення (ДБЖ). Такі джерела безперебійного живлення розробляються для експлуатації на виробничих об'єктах, з урахуванням специфіки жорстких стандартів конкретних галузей. Промислові ДБЖ покликані піклуватися про надійне електроживлення основної виконавчої механіки, живленні систем управління і моніторингу. Стрімкий розвиток і ускладнення виробничого обладнання розширило коло завдань індустріальних ДБЖ. Сьогодні джерела безперебійного живлення беруть на себе захист від загрози впливів різних перешкод — запобігання технологічного процесу і цілих циклів, що мають критичний характер, захист обробки та передачі електронної інформації та інше.

Промислові джерела безперебійного живлення знаходять застосування в різних областях, тому крім загальних вимог до них пред'являються ще й особливі галузеві вимоги як до функціональних можливостей, так і до конструкторського виконання. Разом з тим, на відміну від ДБЖ для домашнього застосування, загального призначення, до індустріальних ДБЖ «полегшені» вимоги за рівнем шумів, за габаритами, дизайну і т.п. Головне тут все-таки надійна функціональність.

У промисловості знаходять застосування всі три основних типи ДБЖ:

  • Резервного типу — як правило, для обслуговування менш відповідальних виробничих ліній та устаткувань;
  • Лінійно-інтерактивного типу — потрібні там, де необхідно високошвидкісне перемикання з мережі на АКБ та широкий діапазон робочої напруги ДБЖ без перемикання на акумуляторну батарею;
  • ДБЖ онлайн типу — стовідсоткова гарантія захисту обладнання від непередбачених перепадів та збоїв електроживлення. Перехід на резервне живлення відбувається миттєво, подвійне перетворення напруги, вихід з чистою синусоїдою дозволяє підключати будь-яке обладнання, чутливе до форми вихідної напруги.

Промислові ДБЖ випускаються як для експлуатації в однофазних, так і в трифазних мережах.

Відзначимо, що для підбору ДБЖ для складного виробничого обладнання, а також електродвигунів краще вдаватися до допомоги кваліфікованих фахівців. Правильний вибір резервного джерела живлення і захисту для виробничого електрообладнання, продовжить термін служби пристроїв і вбереже вас від дорогих ремонтів. Фахівці компанії GENERATOR.UA завжди готові проконсультувати та допомогти з правильним вибором обладнання для ваших потреб.

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie