Інверторний бензогенератор: як вибрати портативну електростанцію для різних випадків життя
Інверторний бензогенератор: як вибрати портативну електростанцію для різних випадків життя

Що таке інверторний генератор?

Інверторний генератор - це установка, в якій відбувається генерація електричного струму з використанням подвійного перетворення. Генератор виробляє змінний струм, який випрямляється в постійний і потім за допомогою інвертора перетворюється в змінний струм із заданими параметрами. Така портативна електростанція забезпечує на виході стабільну напругу 220 В з мінімальним розкидом параметрів.

Електростанції інверторні: основні характеристики обладнання

Ключовою характеристикою інверторних бензинових генераторів є висока якість струму, що характеризується стабільним заченням вихідної напруги і бездоганною формою синусоїди. У робочому режимі інверторний генератор динамічно підлаштовується під навантаження, автоматично регулюючи швидкість обертання ротора альтернатора.

Це незамінне обладнання в наметових таборах, при виїзді на природу, для виконання робіт на віддалених об'єктах і в місцях, де ще немає електромереж. Також купити портативний генератор буде корисно власникам приватних будинків і ділянок в місцях нерегулярного електропостачання: на дачних масивах, в селах або котеджних містечках.

Зрозуміло, такі «домашні» електростанції досить затратні: від 5 000 грн. до 140 000 грн. в залежності від виробника, максимальної потужності, типу запуску генератора, економічності використання палива. Але їх ціна повністю окупається основними перевагами:

1. Низький шум при роботі. Яскравий приклад - низький, але гучний гул від старих стаціонарних генераторів. Саме його можна почути в багатьох старих районах міст з приватним сектором. Міні генератор повністю позбавлений такого недоліку і не приносить дискомфорту в момент його роботи.

2. Компактність і мобільність. Тільки подумайте, ви можете, фактично мати портативне невичерпне джерело живлення (при достатній кількості бензину, але все ж). Інверторні електростанції легко поміщаються в багажник автомобіля, не вимагають монтажу додаткових елементів для включення і роботи, легко переміщуються в потрібне місце всього однією людиною за рахунок відносно невеликої ваги і габаритів.

3. Економічність. Середній рівень споживання палива инверторного генератора - 0,3-0,5 літра бензину на годину. За нинішньої вартості, це 8-10 грн./год за безперебійне джерело живлення в будь-якому зручному для вас місці. Навіть в момент будівельно-ремонтних робіт не потрібно думати, як підключити електроінструмент, бетономішалку, плиткоріз та інше обладнання.

4. Комфорт. В умовах віялових відключень електроенергії, застарілих систем електропостачання комунальних підприємств, наявність запасної інверторної електростанції дозволить живити дороге електрообладнання і техніку в будинку, не побоюючись її поломки. Ви не залишитеся в холоді і без світла взимку.

Вибрати й купити побутовий генератор: яке обладнання підійде саме під ваші завдання

При покупці інверторного міні генератора варто визначитися з завданнями, які ставляться перед обладнанням. Узагальнено, можна розділити портативні електростанції на такі категорії:

  • Для підключення дач або приватних будинків;

  • Для підключення окремого обладнання;

  • Для виїзного застосування на відкритій місцевості.

Для комплексного підключення цілих систем електропостачання рекомендується застосовувати генератори з високою максимальною потужністю, тривалої автономної роботою і оснащені електростартером. Кращі рішення на українському ринку сьогодні пропонує виробник Honda - наприклад, одну з найпотужніших моделей HONDA EU 70 IS

Підключення окремої техніки або обладнання вимагає менше потужності, але ставить на перший план якість форми вихідної напруги. Оптимальне обладнання в співвідношення ціна/якість пропонує Endress. Міні станції виробника дозволяють підключати низьковольтну техніку і автомобільні акумулятори. Вони забезпечують високу якість форми вихідної напруги (чисту синусоїду). Придивитися варто до моделі ESE 200 T Silent.

Для любителів туризму і виїзного відпочинку важливим фактором вважається доступність електрогенератора, його універсальність, і економічність. Weekender якраз представляє лінійки саме таких інверторних міні генераторів. Наприклад, модель X1200I має виходи під 12 В для підключення акумулятора автомобіля і низьковольтної техніки: переносних плит, електронасосів, міні холодильників та ін.

У вас залишилися питання щодо асортименту нашого магазину? Зв'яжіться з нашими експертами з електроустаткування, озвучте цілі і завдання, які перед вами стоять, і ми оперативно запропонуємо рішення по вашому бюджету. Вся техніка може доставлятися нашою компанією, а також монтуватися і обслуговуватися. Чи готові вибрати?

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie