Як розрахувати потужність генератора для дому
Як розрахувати потужність генератора для дому

Найважливішим аспектом, який слід враховувати під час вибору електрогенератора, є потужність. Неправильний вибір потужності генератора може призвести до серйозних наслідків. Наприклад, якщо вибрати пристрій з недостатньою потужністю, це призведе до зупинки під час роботи або навіть поломки. Водночас тривале використання генератора на його граничній потужності суттєво скорочує термін служби пристрою, що може спричинити додаткові витрати на ремонт.

З іншого боку, часткове використання доступної потужності також є неефективним і неекономічним. Навіщо платити за потужність, яку ви не використовуєте? Адже що вищий її показник, то вищою є ціна електрогенератора. Підбір оптимальної потужності є розумним й економічно обґрунтованим рішенням. У цьому матеріалі розповімо, як розрахувати потужність електрогенератора для будинку.

Визначення потужності побутового генератора

Насамперед потрібно з'ясувати, які електроприлади необхідні, які бажані, а про які на час блекауту варто забути. Наприклад, освітлення, холодильник, електроплита та опалення взимку – це необхідність, а ось пилосос і фен можуть зачекати.

Перерахуйте всі прилади, які потрібно підключити до електростанції під час тривалої відсутності електрики. Потім визначте потужність в кіловатах кожного пристрою. Інформацію про потужність можна знайти на наклейці або технічній документації обладнання. Підсумуйте потужності всіх приладів, які працюватимуть одночасно. Так ви отримаєте показник необхідної потужності в кіловатах, наближений до фактичного, але це ще не все.

Номінальна та максимальна потужність генератора

Всі генератори мають дві важливі характеристики:

  • Номінальна потужність. Це потужність, яку генератор здатний постійно виробляти без ризику навантаження чи пошкодження. Показник визначає здатність генератора забезпечувати стабільну вихідну електроенергію протягом тривалого часу.

  • Максимальна потужність. Це найвище значення потужності, яке генератор здатний видавати протягом короткого часу за пікового навантаження. Такий параметр важливий у ситуаціях, коли підключаються електроприлади з високим стартовим пусковим струмом, наприклад, кондиціонери й холодильники. У момент запуску ці пристрої споживають значно більше енергії, ніж у нормальному режимі роботи.

Запас потужності

Під час розрахунку потрібно врахувати, скільки кіловат становитиме сумарна потужність приладів, які будуть одночасно підключені. Однак це ще не все. До цього значення рекомендується додати додаткові 20% для створення резервного запасу потужності. Цей запас необхідний для забезпечення оптимальної роботи електростанції, оскільки найкращим навантаженням вважається рівень, близький до 80% від номінальної потужності.


Якщо вам складно розібратися з тим, якої потужності купити генератор для будинку, тоді звертайтеся до фахівців GENERATOR.UA. Ми з радістю зробимо вам обчислення, врахувавши всі побажання та потреби. Також наші фахівці можуть підібрати пристрій, наприклад, бензогенератор для дому. Доставка здійснюється в Київ та в інші міста й села України.

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie