Яке мастило заливати у бензогенератор
Яке мастило заливати у бензогенератор

Сьогодні, проживаючи в Україні, розумно мати автономні джерела електрики на випадок відсутності подачі електроенергії. Тому купівля генератора є раціональним кроком і розумним вкладенням коштів.

Що впливає на вартість електрогенератора і чому потрібно вибирати якісне мастило для нього

Ціну генератора визначають кілька основних факторів:

  • Бренд. Техніка популярних брендів якісніша, але й дорожча. До вибору бренду варто підходити відповідально, також важливо уникати підробок.

  • Потужність. Для потужніших генераторів використовується більше матеріалів, тож їх ціна вища.

  • Вид пального, що використовується. Це може бути бензин або дизельне пальне. Бензогенератори дешевші, але дизельні електростанції можуть довше експлуатуватися без перерви.

  • Додаткові функції. Наявність додаткових функцій робить обладнання дорожчим. Наприклад, бензогенератор з АВР буде дорожчим за модель без такої опції.

Купуючи бензогенератор для будинку або дачі, необхідно враховувати не лише його ціну й потужність, а також подбати про наявність якісного пального та мастила. Неправильний вибір мастила, а також економія на його якості можуть призвести до того, що ваша техніка швидко вийде з ладу.

Як правильно вибрати мастило для бензинового генератора

Найголовніша порада – мастило має бути якісним, на ньому не можна економити. Вибираючи бензиновий генератор на дачу або для приватного будинку в Києві чи іншому місті, ви в будь-якому разі купуєте досить дороге обладнання і навряд чи будете задоволені, якщо воно зламається посеред холодного сезону.

Рекомендована марка мастила може бути прописана в техпаспорті електростанції. Якщо цієї інформації немає, рекомендації такі:

  • Купувати якісні мастила від відомих виробників (наприклад, від Shell, MOBIL або подібних) або купувати мастила в магазинах, що торгують садово-парковою технікою.

  • Використовувати тільки напівсинтетичні мастила, хорошим вибором є марки 10W30 і 10W40, що підходять для будь-якої погоди.

  • Для дуже холодної зими, коли температура -30°C і нижче, рекомендовано напівсинтетичне зимове мастило марки 5W30.

  • Використовувати мастило певної в'язкості. В'язкість має бути позначена цифрами: 5, 10 – при низькій температурі, 30, 40 – при нагріванні.

Рекомендовані інтервали заміни мастила

Для того, щоб двигун генератора працював протягом тривалого часу без перегріву, збоїв і передчасного зношування, потрібна регулярна заміна мастила.

Необхідно використовувати достатню кількість мастила й регулярно зливати відпрацьоване, замінюючи його на свіже. Інтервал заміни мастила може бути прописаний у техпаспорті вашого генератора, але інколи така інформація відсутня. Втім, існують загальні рекомендації щодо цього.

Якщо ваш генератор новий і ви запускаєте його вперше, першу заміну мастила потрібно зробити після 5 годин роботи. Це так звана обкатка, коли деталі нового виробу притираються одна до одної.

Вдруге мастило потрібно замінити через 20-25 годин роботи двигуна. Наступні заміни можна робити через 50 або 100 годин роботи – це залежить від двигуна.

Своєчасний догляд за генератором, зокрема правильний підбір мастила, сприятиме тому, що ваша техніка служитиме вам довго і безвідмовно.

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie