АВТОЗАПУСК ГЕНЕРАТОРА (АВР)
АВТОЗАПУСК ГЕНЕРАТОРА (АВР)

Автоматичне введення резерву або автоматичне включення резервного живлення (АВР) - призначено для забезпечення безперебійного живлення споживачів електричної енергії. Відбувається це за рахунок підключення резервного джерела живлення при відключенні основного електрообладнання. Таким чином, якщо відбувається знеструмлення, то АВР забезпечує ланцюг електроживленням. Залежно від технічних можливостей, резервне живлення і його автоматичне введення може здійснюватися від акумуляторної батареї, генератора або ж окремої лінії.

Сучасні пристрої АВР для генератора - це надійне обладнання, що виключають участь людини в управлінні резервним живленням. Автоматичне управління запуском генераторів в разі зникнення мережі дає можливість відновлювати подачу електрики практично миттєво або з незначною затримкою. Таким чином забезпечується постійне функціонування електрообладнання, зупинка якого може спровокувати небажані наслідки або аварійний режим в роботі контрольованої системи. Оснащення генераторів електронним блоком автозапуску об'єктивно є необхідним заходом для підвищення безпеки експлуатації окремих електричних пристроїв.


Недорогі АВР мають тільки 2 функції: пуску і зупинки генераторної установки. Як правило, ними комплектуються бюджетні електростанції. Явними мінусами подібних пристроїв є недостатньо ефективний алгоритм роботи і низька надійність в експлуатації. На більш дорогих генераторах встановлюються АВР з дисплеєм і модулем GSM, за допомогою якого можна здійснювати управління по СМС, отримувати поточні звіти про роботу генератора на свій телефон або електронну пошту. У числі опцій подібних АВР є тестовий запуск, здійснюваний через певні інтервали часу для повної діагностики резервної системи генератора в цілому.

Бензинові генератори з АВР

Бензогенератори прості у використанні, доступні за вартістю, компактні. Їх мінуси - набагато менший моторесурс в порівнянні з пристроями, що працюють на інших видах палива (газ, дизель). Крім цього, вони мають обмеження часу безперервної роботи через невеликого розміру паливних баків, а також вимагають систематичних технічних перерв. Отже, такі установки застосовуються тільки в якості резервних в місцях, де випадки перебоїв у мережі відбуваються рідко і короткочасно.


Дизельні генератори з АВР

Такі пристрої рекомендовано використовувати на ділянках з регулярними перебоями в мережі, оскільки вони мають великий ресурс, високу потужність і ККД, можуть тривалий час працювати без перерви. Їх мінуси - висока ціна, гучність, велика маса і розміри. При застосуванні ДГ на будівництві, виробництві, в комерційних, державних та інших установах, а також в побуті підключення до них АВР буде доцільним і навіть необхідним.

Однолінійна електрична схема підключення генераторної установки з панеллю АВР:


Газові генератори з АВР

Найчистішим і доступним за вартістю паливом є магістральний газ метан, а також пропан-бутан. Вироблення 1 кВт енергії газовим генератором обходиться значно дешевше, ніж бензиновим або дизельним. Крім цього, ресурс газового силового агрегату в 2-3 рази вищий, а в здатності без проблем запускатися при мінусових температурах йому просто немає рівних. Якщо ви зважитеся пройти важкі і дорогі процедури узгодження, підключення, а також монтажу газового генератора, в такому випадку, безумовно, він повинен бути обладнаний максимально надійним АВР з повним набором опцій.

Стандартно кожна електростанція, будь то дизельна, бензинова або газова характеризується таким поняттям, як ступінь автоматизації. Щодо генераторних установок є 3 таких ступеня. Якщо пояснювати простими словами, то:

• Перша ступінь автоматизації - це коли пуск, зупинка, обслуговування та контроль за роботою генератора здійснюється людиною.

• Друга ступінь автоматизації - пуск і зупинка здійснюється автоматично або дистанційно, але з дотриманням періодичного контролю за обладнанням.

• Третя ступінь автоматизації - вся робота обладнання здійснюється абсолютно автономно, без будь-якої участі людини, відповідно до строго відпрацьованого алгоритму протягом певного часу.

Велика кількість генераторів стандартно випускаються з заводу-виробника по першому ступеню автоматизації. Модифікації невеликої потужності оснащуються ручним стартером. Більш потужні комплектуються ручним і електричним стартером. В цьому випадку, якщо необхідно організувати роботу вашого електрогенератора в автоматичному режимі, далеко не кожен виробник може запропонувати заводське готове рішення. В даному випадку цілком можна обійтися універсальним блоком АВР, який можна адаптувати під будь-який генератор (дизельний, бензиновий, газовий). Генератор, не обладнаний електростартером, не можна оснастити системою АВР.

Переваги АВР:

• Надійність і простота роботи.

• Інформаційне табло: лічильник мотогодин (міжсервісний інтервал, напрацювання), можливість ручного вибору режиму роботи автоматики (автоматичний, ручний).

• Здійснення контролю параметрів мережі, генератора, акумулятора.

• Цифрове відображення інформації.

Джерело автоматичного запуску АВР для електрогенераторів призначене для контролю параметрів основної мережі та віддаленого запуску електростанції. Автоматика здійснює не тільки автоматичний пуск генератора, але і контроль основної мережі електроживлення об'єкта і ділянки мережі при роботі з резервного джерела живлення. При порушенні стабільного режиму роботи об'єкта від основної мережі контролер дає команду на автоматичний запуск електростанції. Потім за допомогою силових контакторів здійснюється перемикання живлення споживачів на резервне джерело/генератор. При поновленні заданих значень основної електромережі все відбувається в зворотному порядку.

Купити автоматику для генератора ви можете в нашому інтернет-магазині GENERATOR.UA. У нас представлений великий вибір однофазних, трифазних і комбінованих блоків АВР. Також ви можете звернутися за допомогою підключення АВР до генератора в наш сервісний центр GENERATOR.UA. Ми здійснюємо:

• розрахунок автоматики;

• підбір обладнання;

• пропозиція варіантів реалізації;

• установку автоматики на генератор (монтаж автоматики).

На всі монтажні роботи надається гарантія!

СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР GENERATOR.UA

Телефони: +38 (066) 677-66-49

+38 080 075 97 91 безкоштовний, багатоканальний

E-mail: service@generator.ua

Skype: generator.ua

Служба підтримки

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie