Генератори від ВВП: що це таке, сфери застосування, як вибрати
Генератори від ВВП: що це таке, сфери застосування, як вибрати

Генератори від ВВП: особливості підбору і переваги

Генератор від ВВП, або інакше навісний генератор на трактор - пристрій-альтернатор, що перетворює механічну енергію обертання в електричну. Пристрій ставиться на триточковий підвіс і підключається до валу відбору потужності трактора через кардан, як будь-яке інше навісне обладнання. За рахунок відсутності власного мотора тракторні генератори мобільніші і коштують на 50-70% дешевше рівних по потужності стаціонарних дизельних або бензинових електростанцій.

Сфери застосування тракторних генераторів

Навісний генератор без двигуна знаходить застосування в аграрній сфері, комунальному господарстві, при облаштуванні кемпінгів, літніх дитячих та студентських таборів, віддалених від джерел електрики будівельних і виробничих майданчиків. Він забезпечить вас електроенергією всюди, де є можливості для заїзду трактора.

ВВП генератори бувають однофазними і трифазними, відповідно, видають напругу тільки 220В або 220В і 380В. Для підключення приладів-споживачів на корпус пристрою виведені одна або кілька розеток.

AGROVOLT 18 - типова трифазна модель з виходами під силові кабелі на 380В і 220В і розетка під побутову вилку. Такий «Агровольт» підійде і для організації ремонтно-зварювальних робіт в полі, і щоб нагріти електрочайник на польовому стані.

Ключові переваги

Для власників тракторів з валом відбору потужності навісний генератор практично завжди вигідніший стаціонарного дизельного. До переваг рішення відноситься:

  • Економія при покупці. Генератор з власним мотором, рівний по продуктивності безмоторних, обійдеться мінімум в два рази дорожче. Як приклад, GENMAC LAND TR38 на 36 кВт коштує 97 384 грн, а дизельний EMSA EN50 з такою ж потужністю - 244 018 грн.

  • Мобільність. За рахунок відсутності мотора навісні рішення мобільніші стаціонарних, компактний GENMAC LAND TR27 на 25 кВт набагато простіше привезти на віддалений не електрифікований будмайданчик, ніж його аналог з власним двигуном.

  • Недороге обслуговування. Поточні обслуговування пристрою зводяться до своєчасної доливки та оновлення трансмісійного масла в редукторі, зазвичай для цих цілей використовуються 85W-90 або 80W-90. У разі поломки ви завжди зможете звернутися в наш сервісний центр.

Що важливо врахувати при виборі

При виборі тракторного генератора слід спиратися на три параметра:

  1. Необхідну вихідну потужність і кількість фаз (вольтаж) альтернатора.

  2. Номінальну потужність двигуна трактора.

  3. Рекомендовану потужність і частоту обертання ВВП трактора.

Врахуйте, що навісний генератор підійде тільки на трактор, потужності силового агрегату мотоблока, навіть дуже дорогого і сучасного, йому для роботи не вистачить.

Перед покупкою генератора від ВВП потрібно розрахувати необхідну потужність, вивчити характеристики пропозицій, вашого трактора, зробити вибірку сумісних моделей. Щоб ви не заплуталися при виборі, наведемо приклади сумісності популярних моделей тракторів з навісними генераторами польського бренду Agrovolt.

Тяги повнопривідного мінітрактора, типу FORTE ТР-244-4WD, Xingtai T244HF або вітчизняного ДТЗ 5244 НРХ на 24 к.с., вистачить для запуску не сильно потужного трифазного генератора від ВВП, наприклад, Agrovolt 18 на 14,4 кВт.

Трактори John Deere 5620 і 5720, а також аналогічні їм за характеристиками Fendt 200 Vario на 70 к.с. потягнуть попередню модель і більш потужну Agrovolt 22 на 17,6 кВт.

Власникам полурамних PLUS100 від LS Tractor на 105 к.с., колісних «Беларус-1025.2» на 107 к.с. і аналогічних моделей з двигуном не менше 100 к.с. і частотою обертання ВВП від 430 об/хв підійдуть не тільки перераховані вище рішення, але і більш потужний Agrovolt 38 на 30,5 кВт.

Більше корисних матеріалів у нас в блозі про електрогенератори та інше електрообладнання. Для отримання персональної консультації з підбору генератора від ВВП зателефонуйте нам або заповніть форму на сайті.




Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie