Вибираємо зварювальний генератор
Вибираємо зварювальний генератор

Зварювальний генератор - це особливий пристрій, в якому гармонійно поєднуються функції бензинової або дизельної електростанції зі зварювальним апаратом, завдяки чому такий пристрій генерує електроенергію і виробляє зварювальний струм з певними параметрами. Зварювальні генератори бувають бензинові або дизельні.

Будова і принцип роботи зварювальних генераторів

Щоб підібрати генератор для зварювального апарату, потрібно розуміти внутрішню будову і принцип його роботи. У таких генераторів є свої особливості, які відрізняють їх від інших.

1. Привід - тобто напруга, що виробляється генератором для зварювання постійним струмом, яка виробляється завдяки двигуну. При виборі зварювального генератора потрібно звертати увагу на якість приводу. Чотиритактні двигуни більш продуктивні і довговічні.

2. Технічні характеристики. Генератор для зварювання дозволяє перетворити механічний рух в електричний струм. Також в залежності від конструкції можуть відрізнятися технічні характеристики одержуваної напруги і способи її трансформації.

3. Функціональні можливості. Зварювальний генератор відрізняється від звичайного тим, що для експлуатації звичайного генератора потрібно встановлювати трансформатор або випрямляч. Пристрій зварювальних генераторів з вбудованим зварювальним апаратом зазвичай використовує в своїй конструкції вбудований подвійний перетворювач, в результаті чого виходить напруга, відповідна необхідним вимогам для якісного зварювання.

Зварювальні генератори поділяють на три види:
- трансформаторні електрогенератори зі змінним струмом;
- електрогенератори, забезпечені випрямлячем;
- інвертори для високоякісного дугового зварювання.

На що варто звертати увагу при виборі зварювального генератора?

При виборі зварювального генератора, в першу чергу, слід звертати увагу на його розміри і транспортабельність. На ринку представлено багато невеликих мобільних і більш потужних стаціонарних моделей.

Також потрібно вирішити яке паливо вам буде зручніше використовувати: бензин або солярку. Бензинові зварювальні генератори змінного струму - прості в експлуатації і коштують дешевше, але при цьому для них характерний невеликий робочий ресурс. Дизельні зварювальні електростанції готові до підвищених навантажень завдяки їх великому ресурсу. Зварювальні генератори постійного струму складніші і дорожчі, але вони здатні забезпечити найвищу якість зварювання.

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie