Як вибрати стабілізатор для квартири
Як вибрати стабілізатор для квартири

Практично в кожній сучасній квартирі присутня величезна кількість найрізноманітнішої побутової техніки. Мікрохвильовки, холодильники, пральні машини і багато технічних принад які значно спрощують наше життя. Всі ці прилади об'єднує одне - вони працюють від електрики, в подачі якої спостерігаються перебої і скачки, що може привести до виходу з ладу навіть самого дорогого пристрою. Допомогти зберегти домашню техніку вам допоможе стабілізатор.

Щоб потрапити в точку при виборі стабілізатора: не переплатити, вибрати пристрій по всім необхідним характеристикам, потрібно слідувати простим порадам і врахувати трохи факторів, про які ми і поговоримо.

Трифазний або однофазний. Підбір за даним критерієм залежить від наявності в квартирі приладів, які працюють від трьох фаз, або ж будинок підключений до однофазної електромережі.

Підлогові або настінні (вертикальні або горизонтальні). Підлогові дешевші, але займають багато місця, з настінними все навпаки.


Потужність. Потужність - головний критерій при виборі стабілізатора, на потужність впливає кількість приладів в квартирі і їх сумарна потужність. При цьому важливо враховувати напругу в електрощиті.

Точність - чим менша похибка в роботі стабілізатора, тим кращий оптимальний допустимий поріг - 2%.

Тип стабілізатора - розрізняють наступні: механічні, електронні, компенсаційні, ферорезонансні.

Фірма виробник. Вибираючи бренд стабілізатора, почитайте відгуки про пристрій.

Матеріал корпусу. Краще віддати перевагу металевим моделям, вони міцніші.
Додаткові характеристики: вентиляція, гранично-допустимий інтервал напруги, спосіб управління, можливо самому встановити настройки, вид котушки, чи є конденсатор, матриця, мікроконтролер. Також слід дізнатися про способи установки, якого діаметру необхідні дроти. Ще один не менш важливий фактор ціна, а саме співвідношення ціна - якість.


Однофазні

Практично у всіх квартирах використовується напруга 220 вольт на одну фазу, тому рекомендується використовувати однофазні стабілізатори. Це автоматичний прилад, що регулює і підтримує постійну напругу в необхідних межах. Похибки в роботі 1-7%. Зверніть увагу, що на вибір впливає потужність навантаження, яку здатний витримати прилад і який можливо підключити до нього (150Вт - 30 кВт).

Трифазні

Трифазні стабілізатори за ціною набагато дорожчі однофазних, тому якщо для квартири потрібен такий пристрій, краще використовуйте блок з трьох однофазних.

Вибір стабілізатора по потужності

Щоб вибрати потужний стабілізатор для квартири, визначте, скільки електричних приладів підключається до мережі одночасно, адже не всі, що є в будинку ви використовуєте одночасно, тому купувати потужний стабілізатор буде безглуздо. Підрахуйте потужність, яка споживається усіма приладами і додайте 20% для резерву. Для того, щоб визначити максимально допустиму потужність, подивіться номінал на ввідному автоматі.

Щоб вибрати відповідну саме вашій квартирі модель стабілізатора напруги врахуйте всі фактори, подивіться відео, а якщо виникнуть питання, зателефонуйте і наші фахівці проконсультують вас по решті питань.

Підібрати генератор Залиште заявку на безкоштовний розрахунок генератора і отримайте консультацію експерта
Прийняти

Сайт використовує файли cookie